Unod a magolást?
Készíts saját szókártyákat a neten!

Ha új szavak tanulására gondolunk, lelki szemeink előtt valószínűleg különböző alakú és méretű szótárfüzetek jelennek meg, melyekben idegen szavak és magyar megfelelőik végeláthatatlan listái várják, hogy bemagoljuk őket.
A listák tanulásánál azonban sokkal hatékonyabb, ha az információkat mi magunk csoportosítjuk, saját logikánk szerint újrarendezzük. Többek között erre is lehetőséget adnak a szókártyák.

A hagyományos, papírból készült szókártyák számos más előnnyel is járnak, de lássuk be, nem mindenkinek van ideje, kedve papírkártyákkal bíbelődni. Számukra lehet kiváló megoldás az online kártya rendszer: a QUIZLET (www.quizlet.com ).

Mint sok más zseniális találmányt, ezt is a szükség szülte. Egy 15 éves amerikai középiskolás fiú kezdte meg a fejlesztését, miután franciaórájára házi feladatként 111 állat nevét kellet bevágnia.

Az online kártyacsomagokat saját megtanulandó szókészletünkből mi magunk állíthatjuk össze.  Kreatív és szórakoztató módon tanulhatunk vele úgy, hogy közben a kártyákhoz képeket társíthatunk, és meg is hallgathatjuk azok kiejtését.

A kártyák elmenthetők, így ismétlés céljából bármikor „elővehetjük” a már korábban tanult szavakat. A Quizlettel játszhatunk, versenyezhetünk önmagunkkal vagy másokkal, mindeközben gyakorolhatjuk a helyesírást és a szavak idegen nyelven való meghatározását is. Ha barátainkkal együtt szeretnénk tanulni, a Facebookon is megoszthatjuk kártyáinkat.

A QUIZLET a nyelvtanuláson kívül természetesen más tantárgyaknál is jól felhasználható.

Comments are closed.