Workshop nyelvtanároknak

Diszlexia-barát nyelvtanítás  – Multiszenzoros feladatok a nyelvórán

multisensory (1)

Bármilyen nyelvórán találkozhatunk olyan diákkal, akinek nehezebben megy a nyelvtanulás. Nem biztos, hogy diszlexiás, de az valószínű, hogy a diszlexiás diákok tanításában alkalmazott szemlélet és módszerek segíthetnek.  A workshop során megnézzük, mi is az a  diszlexia, milyen jelei vannak a nyelvórán, és hogyan tudjuk hozzáigazítani tanításunkat nehezebben tanuló diákjaink igényeihez. Az egyik  legnagyobb segítség  az, ha olyan feladatot adunk, amely több észlelési csatornát von be a tanulásba, és ezáltal aktivizálja a teljes agyat. A workshopon a résztvevők megismerkedhetnek egy olyan modellel, amely minden nyelvtanárt képessé tehet arra, hogy kreatív, multiszenzoros feladatokat készítsen.
A workshop nyelve magyar.

Néhány visszajelzés az előző workshopok résztvevőitől:

 “Tetszett a szervezettség, hogy négy blokkból állt a nap. A rugalmasság és hatékonyság is. Jól haladtunk és a végén, mire ott voltunk, hogy feladatot hozzunk létre, már azt éreztem, hogy tényleg tudok ebből az egészből valamit.”

 “Ideális volt az elmélet-gyakorlat aránya”

 “Jó áttekintést adott a kérdésről sok, nem csak diszlexiásokkal használható feladattal és különösen hasznos volt, hogy a többiek is megosztották a tapasztalataikat.”

 “ A gyakorlati részen nagyon tetszett, hogy alapelvektől a feladatokon át eljutottunk oda, hogy mi is létrehozzunk ilyen feladatokat. Ezeket a feladatokat különösen hasznosnak éreztem.”

 “Kevés elmélet és nagyon sok gyakorlati példa. Remek hangulat.”

Időpont:
2023. február  25. szombat 10.00- 17.00

Helyszín: Budapest XIII. Szent István park 10. (Bagázs Bazár Közösségi Tér)

Létszám: 6- 12 fő

Részvételi díj: 20.000.-Ft/fő;

A jelentkezéseket online formában várjuk az alábbi  linken:
Jelentkezés: itt

További információ: sbsnyelvstudio@gmail.com

Comments are closed.